VÄRMEPOLICY

I likhet med andra bostadsföretag har vi ett ansvar för att energiförbrukningen hålls på en rimlig nivå. Båstadhem har därför beslutat att hålla 21 grader i samtliga lägenheter. Det är den värmekomfort som ingår i hyran.

På hösten när vädret slår om och det blir svalare ute känns det ibland lite ruggigt inne. Elementen är bara ljumma och man fryser. Då är det viktigt att titta på termometern. Är rumstemperaturen 21 grader är faktiskt allt som det ska. 

Vädra kort och effektivt, gärna med tvärdrag. Låt inte fönsterna stå på glänt hela dagen. Kalluften från ett fönster som står på glänt påverkar termostatventilen. Denna släpper då fram mer varmvatten till elementen utan att det blir ett dugg varmare i lägenheten.
För att termostatventilen ska fungera bra behövs det fri luftcirkulation runt den. Därför bör man inte placera soffor eller hänga tunga gardiner nära termostatventilen eller framför elementen.

Om rumstemperaturen däremot skulle understiga 21 grader kan något fel ha uppstått, kontakta då oss på 0431-750 30 eller via mejl info@bastadhem.se

Logga in